Tuesday, February 18, 2014

9. Άρσεις ποδιών. Βασική άσκηση κοιλιακών που μπορεί benefits of yoga να εκτελεστεί στη ρωμαϊκή καρέ

10 Ασκήσεις πολύ σημαντικές benefits of yoga στο πρόγραμμα εκγύμνασης « Fitness Line
Home Health Tips train with me Specialists Blogs Κρίστη Παναγιώτου Κυριάκος Κούλας Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου Χαράλαμπος Μαρίνου Λένα Βαγιάνη benefits of yoga Έλενα Χρυσάνθου Ανδρέας Κουμής Πέτρος Πέτρου Διατροφή Αλίκη Οικονομίδου Ρωτήστε τον ειδικό Try This!
1. Deadlifts ή στα ελληνικά ʺάρσεις θανάτουʺ . Μια ορολογία που μπορεί να τρομάζει πολλούς, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για μια πολύ σημαντική άσκηση. Οι κύριοι μύες που συμμετέχουν είναι οι καμπτήρες του ισχίου, γλουτοί, κάτω μέρος της πλάτης (ραχιαίοι χαμηλά), Και τραπεζοειδής.
2. Έλξεις σε μονόζυγο. Μια άσκηση που άρχισε να εκτελείται πιο συχνά πλέον στα γυμναστήρια, καθόσον υπάρχει μηχάνημα που υποβοηθά την κίνηση, γι αυτούς που δεν μπορούν να κάνουν έλξεις με το βάρος του σώματος τους. Οι κύριοι μύες που συμμετέχουν είναι οι δελτοειδείς (ώμοι), πλάτη, δικέφαλοι, ρομβοειδείς. Δύο παραλλαγές συναντάμε:
3. Καθίσματα. Εκτελούνται με το βάρος του σώματος, με μπάρα ή, με αλτήρες Κύριοι μύες είναι οι τετρακέφαλοι, γλουτοί και κοιλιακοί. Βέβαια η εκτέλεση της χρειάζεται προσοχή, και δεν συνιστάται σε άτομα που έχουν πρόβλημα με την Σπονδυλική Στήλη ή τα γόνατα τους.
5. Κλειστή Κωπ/κή σε πρόκυψη. Πολύ απαιτητική άσκηση η οποία εκτελείται και με μπάρα και με αλτήρες. Κρατά ελαφρώς λυγισμένα benefits of yoga τα γόνατα και ίσια την πλάτη. Ο στόχος της άσκησης benefits of yoga είναι να ενώσεις τις ωμοπλάτες πίσω, χωρίς να βάλεις όλη την δύναμη στους δικέφαλους μύες την χεριών.
6. Push ups ή αλλιώς κάμψεις στο έδαφος Αποτελεί μια απ τις πιο παλιές ασκήσεις, που εκτελώντας τις σωστά γυμνάζεις άψογα το στήθος-τρικέφαλους-πλάτη-και τους κοιλιακούς. Για να αυξήσεις την επιβάρυνση καθ όσον πρόκειται για ελεύθερη άσκηση με το βάρος του σώματος, μπορείς να την εκτελέσεις έχοντας τα πόδια σε πάγκο ή fit ball ή βάζοντας στον κορμό σάκο με έξτρα επιβάρυνση ή κάποιο ʺπιάτοʺ απ τα ελεύθερα βάρη.
7. Dips ή βυθίσεις τρικέφαλων. S.O.S άσκηση για τους τρικέφαλους. Καλύτερη εκτέλεση τους γίνεται στην ρωμαϊκή καρέκλα, ή ανάμεσα σε 2 σταθερές benefits of yoga καρέκλες Δοκίμασε την και αν εκτελείς άνετα περισσότερες από 10 επαναλήψεις, φορά σάκο επιβάρυνσης ή κρέμασε πάνω σου αλτήρα.
8. Πιέσεις πάγκου. Κλασική άσκηση για το στήθος. Εκτελείται κυρίως σε πάγκο αλλά επειδή επιβαρύνει τους τένοντες στην άρθρωση του ώμου, μπορούν να γίνουν και με αλτήρες. Άσκηση ʺσημείο αναφοράςʺ για την δύναμη των αντρών.
9. Άρσεις ποδιών. Βασική άσκηση κοιλιακών που μπορεί benefits of yoga να εκτελεστεί στη ρωμαϊκή καρέκλα ή και κρεμασμένος σε μονόζυγο. Για έξτρα επιβάρυνση βάλε ζώνη και από αυτήν κρέμασε με γάντζο έναν αλτήρα ή πιάτο απ τα ελεύθερα βάρη.
10. Εκτάσεις κορμού. Στον πάγκο των ραχιαίων με το βάρος του σώματος ενεργοποιούνται άψογα χαμηλά benefits of yoga οι μύες της πλάτης. Απαραίτητη άσκηση ώστε να υπάρχει μια ισορροπία μεταξύ κοιλιακών και ραχιαίων μυών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί και έξτρα επιβάρυνση με πιάτο, που κατά την γνώμη μου όμως δεν είναι απολύτως απαραίτητο.
Κατηγορίες Select Category Blogs    Ανδρέας benefits of yoga Κουμής    Έλενα Χρυσάνθου    Κρίστη Παναγιώτου    Κυριάκος Κούλας    Κωνσταντίνος Κωνσταντίνου    Λένα Βαγιάνη    Πέτρος Πέτρου    Χαράλαμπος Μαρίνου Health benefits of yoga Tips train with me Try This! Uncategorized Αλίκη Οικονομίδου Ρωτήστε τον ειδικό benefits of yoga


No comments:

Post a Comment